Újabb halálos fenyegetést kapott Kostreš
Ismét halálos fenyegetést kapott Bojan Kostreš, a Vajdasági Szociáldemokrata Liga (LSV) alelnöke – közölte a párt.

Közleményükben kifejtik, Bojan Kostreš szülei már korábban kaptak egy levet, amelyben az állt, hogy fiuk „golyót kap a fejébe”. Erről az esetről értesítették a rendőrséget, ma reggel azonban újabb levél érkezett a következő szavakkal: „Megígértem. Várni fogok rá.”

Személyes okokra hivatkozva lemondott tisztségéről Marosvásárhely magyar alpolgármestere, Józsa Tibor.

A Vásárhely.ro portál közlését Józsa Tibor megerősítette az MTI-nek. A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) színeiben megválasztott alpolgármester az MTI-nek elmondta, hétfőn iktatta lemondását a polgármesteri hivatalban. Döntését várhatóan a csütörtök délutáni ülésén veszi tudomásul az önkormányzati testület.
  A határon túlról leadott szavazatok várhatóan nem befolyásolják majd érdemben a jövő évi országgyűlési választásokat – állapították meg csütörtökön a Mérők klubja elnevezésű rendezvényen részt vevő társadalomkutatók. Abban is egyetértettek, hogy a feladat költségessége miatt nem készítenek felmérést a külhoni magyarok pártpreferenciáról.
Hódmezővásárhely | A határon túli magyar közösségeket képviselő szervezetek kiállnak az autonómia mellett, amely érdekében közösen lépnek föl – közölte Tőkés László elnök, a Kárpát-medencei Magyar Autonómia Tanács (KMAT) ülését követő sajtótájékoztatón szombaton Hódmezővásárhelyen.
 
 
A romániai református egyház püspökei szerint a restitúciós törvénynek a román kormány által javasolt módosítása nem egyszerűsíti, hanem kaotikussá és zavarossá teszi az egykor államosított ingatlanok visszaszolgáltatási folyamatát.

Kató Béla, az Erdélyi Református Egyházkerület püspöke és Csűry István, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület püspöke pénteken egy kolozsvári sajtótájékoztatón ismertette a kifogásokat a román kormány által közvitára bocsátott törvénytervezettel kapcsolatban.