Budapest |

Ma 15 órakor kísérik utolsó útjára Bódi Lászlót, azaz Cipőt a kistarcsai köztemetőben. A Republic zenekar arra kérte a tisztelőket és rajongókat, hogy az együttes március 11-én elhunyt alapítója, dalszerzője, énekese emlékére egy szál rózsát hozzanak magukkal a szertartásra.

Cipő 47 évesen hunyt el szívbetegségben. A szertartáson családja, a Republic részéről Boros Csaba, a zenésztársadalom nevében pedig Bródy János búcsúzik az énekestől. A ma délutáni temetésről, a kistarcsai temetőhöz eljutás lehetőségeiről a Republic Facebook-oldalán található részletes információ.

    Az 1990-ben alakult Republic-ot az elmúlt több mint két évtizedben az egyik legnépszerűbb popzenekarrá vált Magyarországon. Az együttes dallamos zenéje, Cipő könnyen értelmezhető, ám szókimondó szövegei markánsan jelen voltak a magyar könnyűzenében. Legismertebb dalaik: Neked könnyű lehet, Repül a bálna, Ha itt lennél velem, A 67-es út, Kék és Narancssárga vagy Szállj el kismadár. Az együttes minden lemeze - legutóbb a tavaly kiadott Bólints Tibi! - magas példányszámban kelt el.

    A Republic számos szakmai elismerést kapott, köztük Arany Zsiráf- és Fonogram-díjat, tagjai 2010-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztje kitüntetést vehették át. Cipő zenét írt mások mellett Koncz Zsuzsának és Halász Juditnak is.