Sok zenével, szórakoztató műsorokkal és remek filmekkel zárják 2011-et a magyar közmédia csatornái. Kicsik és nagyok most egyaránt találhatnak kedvükre való műsort az ünnepi kínálatban.

Szilveszter napján, szombaton az m1 nézőit már kora délután egy magyar vígjáték deríti jókedvre, a Rejtő Jenő mulatságos regénye alapján készült Meztelen diplomata (14.30). Aki pedig lemaradna a Palásthy György rendezte remek klasszikusról, az másnap 17.35-től megnézheti az m2-es csatornán.

16.25-kor az m1-en a népszerű vetélkedő, a Maradj talpon! szilveszteri különkiadásában a legnépszerűbb televíziósok teszik próbára tudásukat, a nyereményt pedig jótékony célra ajánlják fel. A hangulatot 22 órától tovább fokozza a Szálka, avagy Bagi és Nacsa megakad a torkán, amelyben Bagi Iván és Nacsa Olivér tréfás szilveszteri díjátadójára sok közismert művészt, politikust és televízióst hív. 22.55-kor a szolnoki Szigligeti Színház szilveszteri gálaműsora, a Határtalan zene számos műfajt felölelő, kétórányi muzsikával várja a nézőket. A Himnusz és Schmitt Pál köztársasági elnök újévi köszöntője után, amelyet a közmédia minden csatornája közvetít, 1.10-től a közel kétórás Retró kabaréval mulathatnak. Aztán jön a Házibuli hajnalig (2.55-től).

Újév napján a reggel a gyerekeké: 10 órától Dargay Attila immáron klasszikus rajzfilmjében, Fazekas Mihály Lúdas Matyijában az ismert figuráknak kiváló magyar színészek kölcsönzik hangjukat. 11.10-től pedig a természetfilmes Oscarra is jelölt film, Török Zoltán Vad Magyarország – A vizek birodalma c. alkotásával jutunk el a magyar lápvilágba. 12.15-től a hagyományoknak megfelelően a bécsi filharmonikusok újévi koncertjét közvetítik – a nagy sikerű koncert a Bartók Rádióban is hallható ugyanebben az időpontban. 15.15-től egy újabb magyar klasszikus látható, parádés színészfelhozatallal: Gobbi Hilda, Latinovits Zoltán, Komlós Juci – csak néhány név Az arany ember szereposztásából, amelyet másnap az m2-n is megtekinthetnek 21.35-től. Több kora esti film után 23.55-kor Clint Eastwooddal találkozhatunk a híres Millió dolláros bébi című filmben.

Az m2-es csatornán szilveszter napja az ifjúságé: reggel 10-től estig tart a Csudaszombat rajzfilmekkel, játékfilmekkel megtűzdelt, az egészen kicsiktől a már szinte felnőttekig minden generációt szórakoztató szilveszteri különkiadása. 19.50-kor zenés portréműsorral folytatódik az ünnepi műsorfolyam: a Valami új!-ban a Prima Primissima-díjas Csík zenekar muzsikáját élvezhetjük. 21.55-től a háromórás Magyar Rádió Szimfonik Live a magyar könnyűzenei világba kalauzol. A NAGYON ZENÉT NAGYZENEKARRAL az első olyan magyar koncertfilm, amely a közmédia összefogásával készült az idei Sziget fesztivál 0. napján. Éjszaka pedig igazi muri lesz: 3.35-től televíziós műsorvezetők fakadnak dalra az És most csináljuk…! című műsorban, aztán jöhet a Szilveszteri ihaj-csuhaj (4.10). A zenerajongókat pedig másnap is valódi különlegesség várja: 19.45-től Billy Idol 2009-es chicagói koncertjét láthatják.

Szilveszter napja a Dunát néző gyerekek számára is jól kezdődik: 11.40-től a nagyotmondás „világbajnokával”, Münchausen báróval találkozhatnak, akit a magyar kabaré legnagyobb alakja, Hofi Géza követ (Hogy volt?!, 14.45). Délután egy családi film várja a nézőket: 17.20-tól Jules Verne Nemo kapitányának tenger alatti birodalmába kirándulhatunk. 20.00 órától a Duna egyik legnézettebb műsorából, az idei év Mága Show-inak leggrandiózusabb produkcióiból készült összeállítást láthatjuk, Mága Show Best of címmel. Aki lemarad, az másnap éjjel 1.30-kor bepótolhatja a mulasztást a Duna Worldön. A 22.00 órakor kezdődő nagy sikerű magyar film, a Zimmer Feri után a Kívánságkosár különkiadásában (23.40) – amelyet a Duna2 is közvetít – lesz zene, üzenetek a világ minden tájáról, no és szilveszteri jó hangulat, közkedvelt énekesek és zenekarok kíséretében. Éjfél után Emir Kusturica Oscar-díjas alkotása, a Macska-jaj (1.10) tovább fokozza a jókedvet.

Január 1-jén este is érdemes leülni a Duna képernyője elé: 21.30-tól a Kossuth-díjas Galambos Erzsi születésnapi gálaestjét láthatják, amelyet 2011 decemberében a József Attila Színházban rögzített a közmédia. 23.05-től pedig egy igazi romantikus film, az Alex és Emma – regény az életünk c. alkotás várja önöket.

A Duna Worlddé alakuló Duna2 csatorna december 31-én a zenekedvelőknek okoz örömet: 20.25-től Puccini Bohémélet című műve Vukán György hangszerelésében látható. A Kívánságkosár után pedig az operáé a főszerep: Utazások operában címmel 0.15-től. Újév napján Vukán György és Szakcsi Lakatos Béla zongoraestjét láthatják a Miskolci Szimfonikus Zenekar közreműködésével (20.25). 22 órától pedig újra egy klasszikus, a Huszárik Zoltán rendezte, Sára Sándor fényképezte Szindbád, Latinovits Zoltán főszereplésével.

A MR1-Kossuth Rádió is kiveszi a részét az ünneplésből: szilveszter este 21 órától Sinkovits Imre és Pege Aladár előadásában Petőfi Sándor A helység kalapácsa c. mulatságos hőskölteményét hallhatják. 21.50-től pedig jön a hagyományos szilveszteri rádiókabaré, majd hajnalig tart a Zenék szilveszteri hangulatban.

Az MR2-Petőfi Rádió is hozzájárul a szilveszteri bulihoz: 23 órától a legjobb magyar és külföldi DJ-k, zenekarok szolgáltatják a Zenét házibulihoz. Az MR3-Bartók Rádió december 31-én 20 órától a New York-i Metropolitan Operaházból közvetíti az alkalomhoz illő Johann Strauss-operettet, A denevért. 23 órától éjfélig a Hang-fogó szilveszteri kiadása hallható klasszikus és legendás filmzenékből.