Budapest |Harminc éve, 1983. március 25-én mutatták be Budapesten a világ egyik legsikeresebb zenés darabját, Andrew Lloyd Webber Macskák című musicaljét. 
 
 A hazai premierre két évvel a londoni ősbemutató után került sor, és a musical a magyar színháztörténetben egyedülálló módon azóta is fut: túl van az 1400. előadáson, másfélmillió néző látta és 190 művész lépett benne színpadra.
Kistarcsa | Cipőt, a Republic együttes alapítóját pénteken a kistarcsai temetőben. A 47 éves korában, március 11-én elhunyt énekes, dalszerző, szövegíró emlékét ravatalánál, gyászoló családja előtt zenész- és pályatársai, barátai idézték fel: Boros Csaba, a Republic tagja, Bródy János dalszerző-előadóművész, Antall István, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) kiemelt szerkesztője, valamint Thürmer Gyula politikus, a Munkáspárt elnöke.
Budapest |

Ma 15 órakor kísérik utolsó útjára Bódi Lászlót, azaz Cipőt a kistarcsai köztemetőben. A Republic zenekar arra kérte a tisztelőket és rajongókat, hogy az együttes március 11-én elhunyt alapítója, dalszerzője, énekese emlékére egy szál rózsát hozzanak magukkal a szertartásra.

Mennyi még, Béla!? …még egy huszas – olvasható a Republic 2002-es CD-jének borítóján. Ebből azt a következtetést vontuk le, hogy a zenekar húsz évre tervez. Valamivel több mint a fele már eltelt. A következő évek elé az élet egy leküzdhetetlennek tűnő akadályt gördített.
Budapest |

Mások mellett az Editors, a Skunk Anansie, a Bad Religion, a Ska-P, Dizzee Rascal, az Enter Shikari, Katy B, a Tame Impala, az Everything Everything és a Chase & Status fellépését is bejelentették szerdán a szervezők az idei Sziget fesztivál programjában.