A Vajdasági Fejlesztési Bank közleményben tagadja a károkozást
Nem okoztak kárt a pénzintézet ügyvitele során, tette közzé álláspontját a Vajdasági Fejlesztési Bank. Az intézmény szerint, folyamatban van a végrehajtási eljárás, a felhatalmazott értékbecslő pedig a hitelek megfizettetésének végrehajtási eljárása és a kiadott garanciák kapcsán pozitívan értékelte azok megfizettethetőségét.

A rendőrség kihallgatta a Vajdasági Fejlesztési Bank három vezetőjét, akiket a pénzintézet 20 millió eurós megkárosításával gyanúsítanak, jelentette be szombaton a belügyminisztérium.

A bank közleményéből kiderül, hogy a Borovica Csoport (Grupa Borovica) 2,9 milliárd dináros hiteltartozással és bankgaranciával rendelkezik a Vajdasági Fejlesztési Bank irányába. A pénzintézet ennek kapcsán 375 millió dinárt fizettetett meg kamat címén, a csoport ellen pedig végrehajtást kezdeményezett az adósságok megfizettetése céljával. A folyamatban levő megfizettetési eljárásokat pedig az illetékes gazdasági bíróság honlapján figyelemmel lehet követni, áll a közleményben.

Hozzáteszik, a Borovica Csoport minden tulajdona, számlája és magántulajdona zárolva lett a bank részéről, a végrehajtási eljárástól pedig az adósságok teljes megtérítését várják. (Beta)