Pozsony |

Egyre kevésbé éri meg a pénzintézetek határidős betétein tartani a megtakarításainkat, ezek hozama ugyanis többnyire már az inflációt sem követi. Akik nagyobb hozamokra vágynak, azoknak a szakemberek a befektetési alapokat ajánlják. 

Pozsony | A kassai acélmű alkalmazottainak nem kell tartaniuk a társaság amerikai tulajdonosának gyors kivonulásától – állítja Tomáš Malatinský gazdasági miniszter. 
 
„Úgy gondolom, hogy pillanatnyilag nem aktuális a U. S. Steel kivonulása, és nem lesz az jövőre, és remélem az azt követő évben sem. Hosszabb távra azonban erre nincs garancia, az amerikai befektető ugyanis még nem nyilatkozott az ügyben” – mondta el Malatinský. A céget a szlovák kormány a legkülönfélébb kedvezményekkel próbálja maradásra bírni, amelyek közül az olcsóbb energiaszolgáltatás tűnik a legvonzóbbnak, részleteteket azonban eddig egyetlen fél sem közölt.
Kihallgatták a Vajdasági Fejlesztési Bank három volt vezetőjét
Folyamatban van a Vajdasági Fejlesztési Bank három volt vezetőjének kihallgatása. A bűnügyi rendőrség vette őket ma őrizetbe, jelentette be Milorad Veljović rendőrigazgató. A gyanú szerint a volt bankvezetők 25 millió euróval károsították meg a tartományi pénzintézetet.

illusztráció

A Kistérségek Fejlesztéséért Tudományos Egyesület (http://www.kfte.hu/) és a Vajdasági Regionális Fejlesztési Ügynökség (Agency for Balanced Regional Development of AP Vojvodina, http://www.arrr.vojvodina.gov.rs/) 2011-ben eredményes pályázatot nyújtott be a Magyarország-Szerbia IPA Határon Átnyúló Együttműködési Programra.
A Vajdasági Fejlesztési Bank közleményben tagadja a károkozást
Nem okoztak kárt a pénzintézet ügyvitele során, tette közzé álláspontját a Vajdasági Fejlesztési Bank. Az intézmény szerint, folyamatban van a végrehajtási eljárás, a felhatalmazott értékbecslő pedig a hitelek megfizettetésének végrehajtási eljárása és a kiadott garanciák kapcsán pozitívan értékelte azok megfizettethetőségét.