Győr | Az El Camino zarándokút magyarországi szakaszát, amelyet májusban szentelnek fel, nyárra szeretnék összekapcsolni az Európán átívelő Szent Jakab-út fő részével, amely a spanyolországi Santiago de Compostelába, a Szent Jakab apostol földi maradványait őrző katedrálishoz vezet.
Magyar bankokat minősített le a Moody's

Az osztályzatrontás a Budapest Bank, a K&H Bank, az Erste Bank Hungary és az MKB besorolásaira vonatkozik.

Négy magyar bank különböző besorolásait rontotta egy és négy fokozat közötti mértékben kedden a Moody's Investors Service, azzal a véleményével indokolva a döntést, hogy egyre gyengül a magyarországi gazdasági és működési környezet.

Megnyílt az Utazás kiállítás a Budapesti Vásárközpontban

Ma megnyílt az Utazás 2013 nemzetközi idegenforgalmi szakkiállítás  a Budapesti Vásárközpontban.

    Csizmadia Norbert, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára a tavalyi évet áttörésnek értékelte a magyar turizmus számára, mert annak szintje elérte a válság előttit, az új országokból érkezők száma pedig emelkedett. Hozzátette, hogy a belföldi turizmusban a 41 ezer elfogadóhellyel rendelkező Széchenyi Pihenőkártya (SZÉP-kártya) motort jelent.

Az UNWTO hivatalos konferenciája, a konferencia díszvendége:
Dr. Somogyi Zoltán, az UNWTO főtitkár-helyettese

A világ turizmustrendjei, hazai lehetőségek és esettanulmányok a desztinációs marketing, a szállodaipar és az utazásszervezés témakörökben. Online és újra online! A konferencia második napján praktikus online eszközök, újdonságok turisztikai szolgáltatókra szabva.

Pozsony helyett Budapesten szállt le a Ryanair három gépe, így a Pozsony-London, Pozsony–Antalya és a Pozsony-Milánó járatok utasait autóbuszokkal szállítják a magyar fővárosba, és Ferihegyről indulnak a célállomásukra– tájékoztatta a SITA hírügynökséget Dana Madunická, a pozsonyi repülőtér szóvivője.